Utisci o Too Faced Natural Face paleti
Lepota, 20/03/2019

Utisci o Too Faced Natural Face paleti

Too Faced je u proleće 2018. godine lansirao na tržište Natural kolekciju. Godinu dana kasnije prenosim vam svoje utiske o Natural Face paleti koja sadrži sve što vam je potrebno da biste istakli prirodnu lepotu vašeg lica. Ukoliko vas zanima šta da očekujete od ove palete, nastavite da čitate.

 

Too Face Natural Face paleta


Too Faced Natural Face paleta dolazi u veoma lepoj kartonskoj ambalaži koja se sastoji iz dva dela. Međutim, ono što vas čeka unutra je mnogo lepše. Naime, sama paleta izgleda veoma luksuzno, te je dovoljan jedan pogled da biste poželeli da bude deo vaše kolekcije. Na poklopcu se nalaze motivi čipke dok se na sredini nalazi detalj u obliku srca. Sve ovo daje notu romantičnosti celom pakovanju. Dakle, u pitanju je jedno zaista luksuzno, prelepo pakovanje.


Unutrašnjost palete je podjednako lepa. U poklopcu se nalazi veliko, kvalitetno ogledalo. Na samim proizvodima utisnut je motiv čipke, dok se ispod svake nijanse nalazi njen naziv.

 

Too Faced Natural Face


Proizvođač navodi da je sama formula obogaćena kokosovim puterom što proizvod čini mekim poput somota. I upravo tako, formula je izuzetno meka i puterasta na dodir, a cela paleta ima veoma prijatan miris kokosa.


Ono što verujem sve zanima jeste da li su proizvodi kvalitetni koliko i samo pakovanje, te pređimo na karakteristike samih proizvoda. Dakle, u pakovanju se nalaze dva bronzera, dva rumenila i dva hajlajtera. Svaki proizvod sadrži po 4g.

 

Ono što mi se posebno dopalo jeste što je paleta veoma pametno osmišljena, te će vam odgovarati tokm cele godine. Proizvodi imaju različite završnice, te su pogodni i za kombinovanje. Osvrnimo se sada na same nijanse.


Bronzeri:

 • Sunny Honey je svetliji bronzer koji će odgovarati svima svetle ili srednje tamne puti. U osnovi je mat sa primesama sitnog šimera koji je na koži jedva primetan a koji daje svežinu licu.

 

 • Tropic Like It’s Hot je dosta tamna nijansa koja će odgovarati svima koji imaju tamniju put, ali i onima koji vole efekat preplanulosti budući da je veoma mala količina potrebna kako bi se dobio ovaj efekat, te da se proizvod veoma lako blenda. Ima metalnu završnicu koja ne treba da vas plaši jer je na koži suptilna.


Rumenila:

 • Pink Wink je veoma intenzivna, prava pink boja. U sebi sadrži sitan šimer koji je kao i kod Sunny Honey bronzera veoma suptilan i koji daje svežinu licu. Ovo je ujedno njapigmentovaniji proizvod u paleti, te morate biti izuzetno pažljivi. Minimalna količina je potrebna da biste licu dali instant svežinu. Moram naglasiti da mi se ova nijansa na prvu nije svidela, međutim kada naučite da radite s njom izgleda veoma lepo. Ipak, ovu nijansu vrlo često kombinujem sa Pink Sand nijansom.

 

 • Pink Sand je jedna zagasita pink nijansa koja ima mat završnicu. Idealan je izbor za svaki dan ili kada npr. želite da stavite crveni karmin, pa vam je potrebno neko smirenije rumenilo.


Hajlajteri:

 • Starlight je duohrom nijansa koja je u osnovi roza s ljubičastim odsjajem. Ima saten završnicu. Ova nijansa je veoma teška za kombinovanje ukoliko volite naglašen hajlajter budući da neće odgovarati onima svetlije puti. Ipak, ukoliko stavite minimalnu količinu proizvoda i izblendate dobićete jedan suptilan hajlajter koji lepo izgleda i na svetloj puti.

 

 • Satin Sheets je izrazito zlatna nijansa koja opet neće odgovarati onima svetlije puti ukoliko žele naglašen hajlajter. Kao i prethodni i ovaj hajlajter u minimalnoj količini i doboro izblendan može lepo izgledati i na svetloj puti. Ipak ono što se meni najviše dopada jeste kombinacija ova dva hajlajtera ali opet u minimalnoj količini dobro izblendana.


Smatram da su oba hajlajtera pogodnija za večernji makeup i nešto tamniju put. Ipak, kao što sam već rekla vrlo lako se može dobiti suptilan hajlajter pogodan za dan i za one svetle puti, te ovu činjenicu ipak ne uzimam kao manu ovoj paleti. Ipak je svrha ove cele palete da se dobije prirodan izgled, što je za mene suptilan hajlajter.

 

Ispod možete da vidite kako izgledaju sve nijanse pojedinačno kao i njihovu kombinaciju. Nažalost, slika ne može da prenese svu lepotu ovih proizvoda.

 

Too Faced Natural Face nijanse


Zajedničke karakteristike svih proizvoda:

 • Pomalo se truse;
 • Lako se nanose;
 • Izuzetno lako se blendaju;
 • Boja je nadogradiva;
 • Ne ostavljaju blatnjav trag čak i ukoliko ne setujete celo lice;
 • Pigmentacija je na zavidnom nivou, te prilikom nanošenja vodite računa da dobro otresete višak proizvoda sa četkice;
 • I za kraj, ono najbitnije, postojanost je fantastična. Ovi proizvodi će izdržati ceo dan na licu, te će izgledati potpuno isto na kraju dana bez obzira koliko dugo vam je šminka na licu.

 

Ono što, naravno, nisam mogla a da ne isprobam jeste da ove proizvode koristim u vidu senki. Moram priznati da sam i tu oduševljena. Proizvodi se veoma lepo ponašaju i na kapcima čak i bez baze. Lako se blendaju i postojani su.


Redovna cena ove palete, ukoliko se ne varam, je oko 5700,00 rsd.


Ukoliko se odlučite da uložite u ovu paletu sigurna sam da se nećete pokajati. Dobićete zaista kvalitetne proizvode, te vam neće biti potrebno da kupujete zasebne proizvode za različita godišnja doba budući da je paleta osmišljena tako da vam može odgovarati tokom čitave godine. S ovom paletom vrlo brzo i jednostavno možete završiti gotovo ceo makeup.

 

Ono što mi se posebno sviđa jeste što je ova paleta, i pored toga što je izuzetno pigmentovana, pogodna i za početnike budući da se proizvodi lako blendaju, te da i ukoliko nanesete previše proizvoda blendanjem to uglavnom možete popraviti. Uz to u ambalaži dobijate i mali prospekt koji vam može pomoći ukoliko niste sigurni koju nijansu gde da nanesete.

 

Too Faced Natural paleta


Da li ste isprobali nešto iz Too Faced Natural kolekcije? Pišite svoje utiske.


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: