Utisci o Ingrid Ideal Matt tečnom puderu i Ideal Face paleti za konturisanje
Lepota, 07/08/2019

Utisci o Ingrid Ideal Matt tečnom puderu i Ideal Face paleti za konturisanje

Nedavno sam odlučila da isprobam nešto iz asortimana Ingrid kozmetike. Uz vašu pomoć (na Instagramu) sam izabrala proizvode a danas vam prenosim utiske o Ideal Mat tečnom puderu i Ideal Face paleti za konturisanje. Utisci o ostatku proizvoda očekuju vas u nekom od narednih postova.

 

Ingrid Ideal Matt tečni puder i Ideal Face paleta za konturisanje


Ingrid kozmetiku možete pronaći na sajtu Kozmetika i parfemi, te u nekim manjim drogerijama. Ono što moram da pohvalim jeste profesionalnost i brzina zaposlenih. Naime, nakon što sam poručila proizvode vrlo brzo sam primila telefonski poziv. Proizvodi su poslati isti dan a već sledeći su bili na kućnoj adresi. 


Pored toga, paket je bio vrlo lepo upakovan tako da se proizvodi ne mogu oštetiti u transportu.


Ingrid Ideal Matt tečni puder dolazi u staklenoj ambalaži s pumpicom. Proizvođač navodi da je u pitanju proizvod koji će koži pružiti efikasno prekrivanje nesavršenosti uz dugotrajni mat efekat na licu i odličnu hidriranost. Pogodan je za sve tipove kože a posebno za masnu. Sadrži kompleks mineral i SPF faktor (nažalost nisam pronašla koliki).


Tekstura samog proizvoda je kremasta. Lepo i ravnomerno se nanosi, te se brzo suši kada ga jednom stopite sa kožom. Licu daje prirodan mat efekat, bez osećaja zatezanja i težine.


Kada govorimo o prekrivnoj moći ona je srednja ka potpunoj (ne potpuna) ukoliko puder nanosite četkicom, ukoliko ga pak nanosite sunđerom dobićete blago srednje prekrivanje. Za celo lice će vam biti potrebne 2-3 pumpice proizvoda u zavisnosti od prekrivanja koje želite da postignete.

 

Ingrid Ideal Matt tečni puder


Izbor nijansi nije velik. Ukoliko se ne varam u ponudi je svega 5 nijansi. Moj izbor bila je nijansa 301 - Buff. Međutim, imajte u vidu da ovaj puder oksidira za jednu nijansu, te je bolje odlučiti se za nijansu svetliji.


Smatram da ovaj puder i pored toga što je mat može odgovarati svim tipovima kože upravo zbog svojstva da ujedno i hidrira kožu. Ipak, imajte u vidu da je ovo moje subjektivno mišljenje, te da sam ovaj proizvod testirala na koži koja je normalna ka mešovitoj (masna t-zona). 


Za sve one koji imaju kožu poput moje ili masnu ovaj puder, s moje strane, ima preporuku. Uz ovaj puder se dešavalo da prosijam u toku dana vrlo minimalno i to isključivo kada nisam setovala lice. Ukoliko setujem lice ovaj puder stoji ceo dan bez prosijavanja što mi se vrlo retko dešava kada su tečni puderi u pitanju.


Ideal Face paleta za konturisanje dolazi u plastičnoj ambalaži i sadrži rumenilo, bronzer i hajlajter, te je pogodan za putovanja jer ne morate nositi sve prozvode posebno.


Tekstura ovih porizvoda je vrlo nežna, puterasta. Samim tim vrlo je jednostavno raditi s njima.


Pored toga proizvodi nisu previše pigmentovani, te su idealni za početnike u šminkanju ili kada ste u žurbi i trebaju vam proizvodi s kojima ćete biti sigurni da nećete preterati. Ipak, ukoliko želite veću pigmentaciju možete je postići nadograđivanjem.


Proizvodi se veoma lepo blendaju i stapaju s kožom nezavisno da li ih nanosite na setovano lice, tečni puder ili pak na čisto lice.

 

Ingrid Ideal Face paleta za konturisanje


Kada je reč o bronzeru nema bojazni da će ostaviti blatnjav trag na licu a boja je divna (mat), te ukoliko niste sigurni pri kupovini bronzera da li će izgledati narandžasto na licu ova paleta je pravo rešenje.


Rumenilo je u kajsijasto narandžastoj nijansi sa saten završnicom što licu daje prirodni, svež izgled.


Hajlajter je u šampanj nijansi i može da pruži kako suptilan tako i malo jači sjaj ukoliko ga nadogradite. U sebi sadrži vrlo sitne čestice koje mogu da naglase teksturu na koži ukoliko je imate.


Cela paleta je kreirana tako da nema puno prostora za greške. Jedina mana je što ova paleta dolazi samo u jednoj nijansi, te nisam sigurna koliko će odgovarati tamnoputim devojkama. Međutim, ukolko ste svetloputi ovo je idealan proizvod za vas.

 

Ingrid Ideal Face


Dakle, konačni utisci o Ideal Matt tečnom puderu i Ideal Face paleti za konturisanje su fantastični. Jedine zamerke koje mogu naći jesu to što puder oksidira i to što paleta za konturisanje dolazi samo u jednoj nijansi. Mislim da to što ove proizvode koristim od dana kada su mi stigli govori dovoljno o tome koliko mi se dopadaju.


Redovna cena Ideal Matt tečnog pudera je 769,00 rsd, dok je redovna cena Ideal Face palete za konturisanje 735,00 rsd, međutim trenutno je možete pronaći po sniženoj ceni od 588,00 rsd.

 

P.S. 

Na Instagramu je u toku nagradna igra, za više detalja zapratite blog na ovoj društvenoj mreži.

 

Nadam se da vam je ova recenzija bila korisna.

Da li ste isrobali ove ili neke druge Ingrid proizvode?


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: