Utisci o Catrice tečnim senkama
Lepota, 31/03/2020

Utisci o Catrice tečnim senkama

Sa tečnim senkama nemam puno iskustva. Iako su mi veoma interesantne nekako ih ne primećujem, te se uglavnom hvatam za palete koje sadrže sve što je potrebno za jedan makeup. Međutim, u današnjem postu očekuju vas moji utisci o Catrice tečnim senkama, te ukoliko vas zanima šta mislim o istim, nastavite da čitate.

 

Catrice tecne senke 1


Catrice tečne senke dolaze u plastičnoj ambalaži sa aplikatorom na kakav smo navikli kod tečnih karmina ili sjajeva za usne. Kolekcija ovih senki sadrži 10 nijansi sa mat, bisernom i metalik završnicom. Moj izbor bile su nijanse 010 - Mindful i 040 - Peace Hunter koje imaju bisernu završnicu.


Proizvođač navodi da je u pitanju vodootporna, dugotrajna formula koja se ne uvlači u fine linije oko kapka, te se lako nanosi i blenda.


Iako je aplikator vrlo lep i zaista omogućava precizno nanošenje meni je nekako lakše da ove senke nanosim sintetičkom četkicom ili prstima u zavisnosti od efekta koji želim da postignem.


Tekstura samih senki je veoma lagana, te ne ostavlja osećaj težine na kapku. Po nanošenju se vrlo lepo ponašaju. Kada se osuše neće mrdati ceo dan, ne uvlače se u pregib niti se preslikavaju, a pigmentacija je odlična.


Ipak, imajte u vidu da se ove senke vrlo brzo suše, te je samim tim potrebno brzo raditi s njima.


Tvrdnja proizvođača da je u pitanju vodootporna formula je tačna što ove senke čini izuzetno dugotrajnim.

 

Catrice tecne senke 2


Meni su se ove senke pokazale vrlo praktične kada je u pitanju dnevni makeup budući da za svega nekoliko trenutaka dobijem sjajan efekat. Naime, vrlo malu količinu proizvoda prstom nanesem na ceo kapak, ublendam da nema jasne prelaze dodam maskaru i makeup na očima je gotov. Oko izgleda sveže (kapak se blago presijava), a budući da je u pitanju minimalna količina proizvoda ovakav makeup je idealan za svaki dan. Ukoliko ipak želite malo efektniji makeup senku nanesite u malo deboljem sloju.


Drugi način na koji volim da koristim ove senke i koji mi se pokazao odlično jeste kao baza za praškaste senke. Dakle, prvo nanesem tečnu senku u malo debljem sloju nego kada je u pitanju dnevni makeup, a potom dok se još nije u potpunosti osušila preko nje dodam praškastu senku. Na ovaj način povećam intezitet i sjaj praškaste senke. Na fotografiji možete videti kako izgleda tečna senka, kako praškasta kao i kombinaciju ove dve senke. Ipak, imajte u vidu da fotografija ne prenosi svu lepotu i intezitet senki.

 

Catrice tecne senke 3


Prednosti ovih senki su:

  • Odlična pigmentacija;
  • Nadogradiva boja;
  • Lakoća nanošenja i blendanja;
  • Nema uvlačenja u fine linije;
  • Celodnevna postojanost.


Iako sam se trudila da pronađem neki nedostatak ovim senkama nisam uspela. Ukoliko bih baš morala da navedem neki nedostatak to bi bio rok trajanja koji je svega 6 meseci od otvaranja.


Dakle, Catrice tečne senke su mi se veoma dopale. Ipak, imajte u vidu da sam isprobala samo one sa bisernom završnicom, te ne znam kako bi se ponašale one sa metalik ili mat završnicom. 


Takođe, da li će vam se ove senke dopasti ili ne zavisi od vaših potreba. Meni se dopada efekat koji pružaju kako za dnevni makeup tako i za neki intenzivniji. Ono što je sigurno jeste da ću u budućnosti svakako više obraćati pažnju na ovu vrstu proizvoda.


Redovna cena Catrice tečnih senki je 519,99 rsd za 5,5ml proizvoda.

 

Nadam se da vam je ova rencezija bila korisna.


Da li ste isprobali Catrice tečne senke? Kakvi su vaši utisci?


Do idućeg javljanja, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: