Utisci o Avon Mark Lip Lacquer tečnim karminima
Lepota, 23/01/2018

Utisci o Avon Mark Lip Lacquer tečnim karminima

Avon je pre nekoliko meseci izbacio novu liniju tečnih karmina. U pitanju su karmini iz linije Mark Lip Lacquer koji dolaze u sjajnoj i u mat varijanti.  Od tada neprestano slušam hvale na račun ovih karmina. I naravno, kakav bih ja bila ljubitelj šminke da nisam poželela da ih i ja isprobam. Odlučila sam se za jednu sjajnu i jednu mat nijansu. U nastavku pročitajte kakvi su moji utisci o ovim karminima.

 

Avon Mark Lip Lacquer tečni karmini dolaze u čak 20 nijansi (10 sjajnih i 10 mat). Pakovanje im je lepo, malo, od čvrste plastike. Sama bočica je providna dok je poklopac crne boje. Razliku između sjajnih i mat nijansi uočićete, upravo, po poklopcu koji je kod sjajnih nijansi sjajan, dok je kod mat nijansi mat. Aplikator je lep i prilično precizan, te vam neće trebati olovka. U bočici se nalazi 7ml proizvoda.

 

Avon Mark Lip Lacquer tečni karmini

 

Avon Mark Lip Lacquer Shine - Kada su u pitanju karmini iz shine linije, moj izbor bila je nijansa pouty. Prvo što sam primetila kada je u pitanju ovaj karmin jeste to da mu je formula izuzetno gusta i kremasta, te je potrebna veoma mala količina. U samo jednom sloju dobija se puna i ravnomerna boja. Na usnama je vrlo prijatan. Kada ga nanesete osetićete da lepo hidrira usne. Miris je blag i prijatan. Što se tiče trajnosti, na mojim usnama traje 2-3 sata, nakon čega ostavlja blagu boju koja se nekako stopi sa usnama, te izgleda kao da je to boja vaših usana. Boja se skida ravnomerno.

 

Mana ovog karmina je ta što u velikoj meri podseća na sjaj za usne, te nije za vetrovitno vreme, jer će vam se kosa lepiti za usne i imaćete karmin i tamo gde mu nije mesto. U ovakvim vremenskim uslovima pribegavala sam malom triku. Naime, kada nanesem karmin na usne prislonim maramicu kako bih skinula površinski sloj i problem je rešen.

 

Avon Mark Lip Lacquer Matte - Kada su u pitanju karmini iz mat linije, moj izbor bila je nijasa dare to be bare. Formula ovog karmina je, takođe, veoma gusta i kremasta, a mirs prijatan. Mala količina proizvoda je dovoljna da biste dobili punu i ujednačenu boju. Vrlo je prijatan na usnama. Budući da je formula kremasta boja će ostati na čaši ili šolji. Iako mat karmini uglavnom isušuju usne, sa ovim to nije slučaj upravo zbog njegove kremaste formule. Na mojim usnama traje 2-3 sata, kao i sjajna varijanta. Boja se ravnomerno skida.

 

Redovna cena ovih karmina je 750,00 rsd. Međutim, gotovo uvek su na popustu.

 

Moj konačni utisak je vrlo pozitivan. Avon je ovim karminima napravio korak napred u svom poslovanju. Ukoliko se odlučite za ove karmine, bilo da je u pitanju sjajna ili mat varijanta, nećete pogrešiti.

 

Da li ste vi isprobale ove karmine? Kakav je vaš utisak?

 

Do narednog posta, veliki pozdrav.