Kako sam oporavila nokte - moje iskustvo
Lepota, 22/09/2017

Kako sam oporavila nokte - moje iskustvo

Danas želim sa vama da podelim kako sam od slabih noktiju sklonih krzanju došla do jakih i lepih. Međutim, pre toga vas moram upoznati sa stanjem u kom su se moji nokti nalazili dugi niz godina. Kada kažem dugi niz godina to zaista i mislim. Još od svojih pubertetskih dana imam problem sa slabim, gotovo providnim noktima. O krzanju da i ne pričam. Nikada nisam patila da imam preduge nokte, ali puštanje noktiju čak i umereno bila je misaona imenica. Toliko su bili tanki da su se savijali kao papir.


Godinama sam pokušavala da stanem na put ovom problemu, ali nije išlo. Svaka promena na bolje koja bi se desila (ako bi se uopšte desila) bila je kratkoročna. Sećam se da je prvi moj pokušaj da „spasim“ nokte bio lak za jačanje noktiju iz avona. Nakon toga su usledili mnogi brendovi i tipovi lakova. Od onih za jačanje noktiju, protiv krzanja, preko raznih kremica za nokte, ma šta sve ne.


Išla sam do te mere da sam probala i razne recepte i uradi sama projekte za rešenje ovog problema, povećala unos kalcijuma. Sve uzalud. Taman kada bih pomislila da se situacija popravlja moji nokti bi dali čvrst argument da me ubede u suprotno.


Pre par godina kada se pročulo za eveline 8in1 lak za nokte odlučila sam da probam i ja. I gle čuda, po prvi put sam mogla pustiti nokte. I moram priznati uživala sam u njima. Naravno da su zanoktice ispaštale zarad noktiju, ali sam uspevala da ih dovedem u pristojno stanje sa raznim kremicama za ruke i zanoktice.


Nakon što su mi se nokti oporavili nastavila sam povremeno da mažem ovaj lak kao bazni. Vremenom nokti su počeli da se vraćaju na staro. Tada sam odlučila da ponovim tretman. Međutim, na moju veliku žalost, nokti su počeli da pucaju na netipičnim mestima (ne na vrhovima). Kada kažem pucaju upravo to i mislim, ne da se krzaju već da pucaju. Probala sam da odmorim nokte od ovog laka par meseci misleći da je u tome problem, međutim nakon par meseci kada sam ovom laku dala novu šansu desilo se isto.


Od tada sam u potrazi za nekim preparatom koji će mojim noktima zaista biti od pomoći. I taman kada su moje nade počele da blede, na tržištu se pojavio venti tu puter za negu noktiju i zanoktica.


Verujem da je većina vas čula za blog bydanijela i istoimeni youtube kanal. Za one koji nisu predlažem da odmah pogledaju šta ova pretalentovana devojka radi. Danijela ne samo da radi predivne manikire, ona daje odgovore na sva pitanja koja imate u vezi noktiju. Upravo ona je tvorac venti tu putera. Puter je nastao iz njenog dugogodišnjeg rada, zalaganja i znanja, ali pre svega iz ljubavi prema nail artu i uopšte noktima.


Ovaj puter možete poručiti na stranici ventitu.rs. Postoje dve verzije ovog proizvoda, nearomatizovani i aromatizovani puter (sa mirisom pomorandže). Ja sam se odlučila za aromatizovanu verziju. Ono što moram napomenuti jeste to da je pošiljka stigla u roku od 2 radna dana i da je ista bila vrlo pažljivo zapakovana tako da se u transportu ne ošteti.


Ono što ovaj proizvod obećava jeste da se prve promene na zanokticama mogu primetiti 24h od prvog nanošenja, brzo upija, rešava sve probleme sa zanokticama, listanjem i savijanjem noktiju u roku od 7 dana, a nakon 10 dana se vidi brži rast noktiju. Iz ličnog iskustva mogu da potvrdim da je sve što je navedeno u potpunosti tačno. Čak i više od toga. A najbolje od svega je što je ovaj puter 100% organski.


Prvi put sam ovaj puter namazala uveče. Ujutru sam već primetila da mi nokti izgledaju bolje iako još uvek ima izlistanih delova (manje su oučljivi) a ceo predeo oko nokta i sama nokatna ploča je lepo hidrirana. Nastavila sam sa mazanjem ovog putera 1-2 puta dnevno i divila se noktima koji blistaju. Nakon samo par dana primetila sam da su mi nokti čvršći, te da se više ne krzaju. Ono što sam ja radila dodatno jeste da sam nokte redovno turpijala dok mi nisu izrasli svi iskrzani delovi.


Trenutno ovim puterom negujem nokte nakon skidanja a pre mazanja novog laka, te povremeno mažem zanoktice dok imam lak na noktima.
Još bih napomenula da je ovaj puter prijatnog mirisa i da se veoma sporo troši a odnos cene, količine (30g) i kvaliteta je zaista fantastičan.
Dakle, ovako sam ja okončala dugogodišnji problem lošeg kvaliteta noktiju. Za kraj samo mogu zahvaliti Danijeli što je osmislila ovaj izuzetan proizvod.

venti tu puter


Kako se vi borite sa ovim problemom? Da li imate preporuke za neki proizvod?


Do idućeg čitanja, veliki pozdrav.